Katılımcılar

Prof. Sadık C. Artunç, FASLA.
Sadik  ArtuncProfessor and HeadLandscape Architecture

Sadık C. Artunç, FASLA, Ocak 2007′den beri Mississippi State University (MSU) Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nün Bölüm Başkanlığı görevini yerine getirmektedir. MSU’daki kadrosundan önce ise 1981-2007 yılları arasında Louisiana State University’de Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde görev almıştır. Sadık Artunç, yaratıcı, insancıl ve doğaya karşı duyarlı tasarım, planlama ve uygulama yapabilen öğrenciler yetiştirebilmek için kendisini akademik kariyerine adamıştır. Yüksek standartlardaki mesleki etik değerleri sayesinde, öğrencileri ve meslek arkadaşları için son derece başarılı bir rol modeli olmuştur.

Türk asıllı bir Amerikan vatandaşı olan Sadık, lisans ve yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü’nde ve Michigan Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Amerika’da kayıtlı peyzaj mimarıdır. Temel uzmanlık alanları arasında peyzaj uygulama ve konstrüksiyon, peyzaj planlama ve tasarım yer alırken; danışmanlık yaptığı temel alanlar ise özellikle turizm ve rekreasyon odaklı büyük ölçekli projeler, tasarım – uygulama projelerini içermektedir. Amerika Birleşik Devletleri, Guatemala, Nicaragua ve Türkiye’de pek çok proje içerisinde yer alan Artunç, 1975′te ABD’ye gelmeden önce Türkiye’de Orman Bakanlığı’nda Orman Mühendisi olarak, Milli Parklar Genel Müdürlüğü merkezi planlama ofisinde rekreasyon planlama üzerine ve Olimpos Milli Parkı’nda planlama müdürü olarak görev yapmıştır.

Sadık Artunç, 1981′den bu yana pek çok profesyonel organizasyon ve topluluğun aktif üyesi olarak rol oynamıştır. Yerine getirdiği görevlerin orjinal isimleri şu şekilde ifade edilebilir: Louisiana Chapter president (1991); chapter trustee (1996–2001); ve national vice-president of membership (2002–2004).Artunç ASLA Council of Fellows’a 2000 yılında dahil olmuştur.

Jim Donovan- USA, Multi-Modal Transportation

Jim Donovan Photo - 100Jim Donovan, peyzaj mimarlığı ve planlaması alanındaki çalışmalarına Vermont’taki “Broadreach Planning & Design” isimli firmasında devam etmektedir. 25 yıldan uzun süredir Jim, ulaşım ve arazi kullanım planlaması, bisiklet ve yaya ulaşımı odaklı planlama ve tasarım süreçleriyle ilgilenmektedir. Yerel, bölgesel ve ulusal ölçekte yaya ve bisiklet ulaşımına yönelik birçok plan üreten Jim, aynı zamanda yerel sirkülasyon planı, ulaşım koridorları ve otoyol planlaması, bireysel yürüyüş ve bisiklet kullanımını teşvik eden de pek çok çalışma ve tasarıma da sahiptir.

Yaşamını sürdürdüğü Charlotte , Vermont’ta birçok kuruluşta gönüllü olarak aktif görev alan Jim,  ”Northern New England Chapter of the American Planners Association” ve  ”Vermont Chapter of the American Society of Landscape Architects” kuruluşlarının da üyesidir. Vermont, New Hampshire, Maine, New York ve diğer pek çok eyalette peyzaj mimarlığı yapma yetkisi bulunan Jim, aynı zamanda American Planners Association’ın tanıdığı bir planlamacıdır.

Dr. Kamel Mahadin, ASLA, IFLA

kemal mahadin_1001979 yılında Kansas State University Mimarlık Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayan Dr. Mahadin, 1984′te Louisiana State University Peyzaj Mimarlığı Bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 1987′de doktora eğitimini Texas A&M’de Çevresel Tasarım alanında tamamlamıştır.

Kariyeri boyunca Fransız Cumhurbaşkanlığı Madalyası(1999), Norveç Cumhurbaşkanlığı Madalyası, Ürdün Kralı Abdullah II tarafından verilen Madalyalar başta olmak üzere birçok prestijli ödül almaya hak kazanmıştır. Bunun yanında Dr. Kamel Mahadin birçok yarışmaya katılmış ve bu yarışmalarda pek çok derece almıştır. 2010 yılında “Middle East Academy for Landscape Architects (MEALA)” organizasyonu bizzat Dr. Mahadin tarafından kurulmuştur. İdari pek çok görevde de bulunan Dr.Mahadin’in basılmış kitapları da bulunmaktadır.

Patricia O’Donnell- USA Cultural Landscapes, Urban Heritage, UNESCO HUL

patricia Patricia M. O’Donnell 1987′den beri “Heritage Landscapes, Preservation Landscape Architects & Planners” organizasyonunun kurucusu ve başkanıdır. 450′den fazla kültürel peyzaj koruma ve sürdürülebilirlik projesini tamamlayan Patricia, bu projelerde tarihi karakter, halkın katılımı, sürdürülebilirlik, çevresel kalite, engelli erişimi, eğitim, yorumlamaya açık olma gibi konulara önem vermiştir. Gerçekleştirdiği bu projelerle birçok ödülü almaya da hak kazanmıştır.

Patricia M. O’Donnell, lisans eğitimini Buffalo’daki “State University of New York College”da tamamlamış ve daha çok çevresel tasarım konularına odaklanmıştır. Yüksek lisans eğitimine University of Illinois at Urbana Champaign’de Peyzaj Mimarlığı alanında başlayan O’Donnell,  peyzaj mimarlığının insan davranışları üzerindeki etkisini uygulamalı olarak araştırmaya çalışmıştır.Ardından yine aynı üniversitede Kentsel Planlama üzerine master yaparak peyzaj koruma konusunun tarihi, teorileri, ve uygulama pratiğine eğilmiştir.

Michael Turner- Israil,  UNESCO HUL

Michael Turner Photo_100

İngiltere doğumlu olan Michael Turner, University College London’da Mimarlık eğitimini tamamlamıştır. 1965′te İsrail’e giden Turner, burada 1983′e kadar kamuda çalışmıştır. Ardından 1969-1971 sürecinde Kudüs’te çalışmalarına devam etmiş ve Kudüs Merkezi Planı proje yöneticiliği, Kentsel Planlama Birimi Müdürlüğü, İsrail Çevresel Birimi kuruculuğu ve ilk yöneticiliği gibi pek çok görevi üstlenmiştir. 1975′e kadar Kudüs Bezalel Academy of Arts and Design’da Mimarlık Bölümü’nde yer alarak tasarım, koruma ve kentsel planlama ile ilgili pek çok ders ve seminer vermiştir. 2003′te UNESCO’nun Kentsel Tasarım ve Koruma Çalışmaları biriminin başkanlığına getirilmiştir ve şu an ” Research and Innovation Authority of the Academy”nin başkanlığı görevini sürdürmektedir. Ayrıca şu anda Kudüs’ün tarihi alanlarının korunması, yenilenmesi ve yönetimi kapsamında gerçekleştirilen çalışmaların da içerisinde yer almaktadır. Michael Turner çok sayıda uluslararası araştırma projelesinde aktif olarak rol almış ve yaklaşık 20 yıldır UNESCO’ya katkı sağlamaktadır.

Eric John Tamulonis, ASLA

EricTamulonis_web

Pennsylvania State University’den mezun olarak Peyzaj mimarı olan Eric John Tamulonis, daha çok park ve açık alanların planlaması üzerine uzmanlaşmıştır. Ekolojik yaklaşımını yansıttığı projelerinde, ait olduğu kentsel ya da kırsal dokuyla uyumlu, esnek ve dinamik dizayn yaklaşımlarını sergilemektedir. Uluslararası pek çok platformda sürdürülebilir kentsel açık alanlar, yeşil kampüs master planları ve çevre eğitiminde fiziksel tasarım kararlarının uygulanması gibi çeşitli konularda boy göstermiştir.

Çalışmaları “American Society of Landscape Architects” ve “National Park Service’s Designing the Parks program” gibi pek çok kurum tarafından ödüllendirilmeye layık görülmüştür.

Gregory Wade de Vries, ASLA, ICOMOS

gregory-de-vries

Lisans eğitimini Michigan Calvin College’da tamamlayan Gregory Wade de Vries, yüksek lisans eğitimi için Florida Üniveristesi Kültürel Antropoloji Bölümü’ne devam etmiş ve 2000 yılında master derecesini almıştır. Ardından Peyzaj Michigan Üniversitesi’nde Peyzaj Mimarlığı Yüksek Lisans Programına devam ederek buradan da 2003 yılında mezun olmuştur.
Proje müdürlüğü, peyzaj mimarlığı danışmanlığı, UNESCO’da kültürel miras danışmanlığı gibi pek çok profesyonel görevi üstlenmiştir. Gregory Wade de Vries’in üyesi olduğu kuruluşlar arasında  ”American Society of Landscape Architects, International Council on Monuments & Sites, ICOMOS-IFLA, and US/ICOMOS Cultural Landscapes Committee” yer almaktadır.

Prof. Dr.Metin Sözen, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü

metin sözen

Türkiye’deki doğal, tarihsel ve kültürel mirasın önemine uygun korunması, değerlendirilmesi ve tanıtılması amacıyla yoğun çaba gösteren bir bilim insanı olan Prof. Dr. Metin Sözen’in, Safranbolu, Kastamonu, Bursa, Edirne, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Karaman, Ağırnas, Tokat, Amasya, Gümüşhane, Sivas, Malatya, Elazığ, Kars, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, İstanbul başta olmak üzere değişik ölçekte yerleşme birimlerinden TBMM’ye bağlı Milli Saraylar’a uzanan çizgide gerçekleştirilen, kamu-yerel-sivil-özel birlikteliğine dayalı, kalıcı uygulamaları bulunuyor.

Prof. Dr. Metin Sözen, TBMM Başkanlığı Kültür ve Sanat Danışmanı, Bilim veDeğerlendirme Kurulu Başkanı olarak yeniden yapılanma süreci içinde “Devletin Evi Saray” başlığı altında geliştirdiği “Saray Müze”, “Müze İçinde Müze”, “Depo Müze”, “Fabrika Müze” kavramlarının ışığında 1984 yılından itibaren 25 yıl içinde, Dolmabahçe, Beylerbeyi, Yıldız saraylarında, Aynalıkavak, Küçüksu, Ihlamur, Beykoz, Maslak kasırlarında ve Yalova Atatürk köşklerinde bilimsel çalışmaları yönetti. Bu çalışmalarıyla, başta TBMM Başkanlığı “Üstün Hizmet Ödülü”, Kültür ve Turizm Bakanlığı “Koruma Onur Ödülü”, Vakıflar Genel Müdürlüğü “Vakıf İnsan Ödülü”,“Ağa Han Mimarlık Ödülü” ve Kültür ve Turizm Bakanlığı 2007 yılı “Kültür ve Sanat Büyük Ödülü” olmak üzere ulusal-uluslararası düzeyde çeşitli ödüller aldı. Destek verdiği kentlerde ve kurumlarda, cadde sokak adlarından, kitaplık, kültür merkezlerine, çocuk parklarına, kentlerin fahri hemşehriliğine uzanan değişik nitelikte değerlendirmelere neden oldu.

ÇEKÜL/Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı’nın kurucusu ve başkanı olan, uzun yıllar Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulları’nın üyeliğini ve başkanlığını da yapan Prof. Dr. Metin Sözen, Türkiye’de çevre ve kültür öncelikli yeni bir gündem için ülke-bölge-havza-kent ölçeğinde planlama-uygulama çalışmaları yapılması ve bunların hedeflenen amaçlara uygun biçimde yaşama geçirilmesi yolundaki girişimleri, oluşumuna katkı sağladığı Tarihi Kentler Birliği’nin 2000 yılında kurulmasıyla somut sonuçlara yöneldi. Bu alanda öncülük eden, varlık gösteren kurum-kuruluş-kişilere her yıl verilmek üzere adına “Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü” kondu.

Prof. Dr. Metin Sözen’in, süreklilik isteyen bu çabalarına bağlı olarak değişik dillerde yayınlanmış eserleri, kültürel birikimin yitirilmeden tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla önderlik ettiği, katkıda bulunduğu, ulusal ve uluslararası ödüller alan belgesel film çalışmaları, öncelikle “Mimar Sinan” olmak üzere geçmişin önemli yaratıcılarını, dönemlerinin yapısı içinde değerlendiren çok yönlü araştırma ve yayınları da bulunmaktadır.

Prof. Dr. Murat E. Yazgan, Ankara Üniversitesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü

murat yazgan_100

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden 1972 yılında lisans derecesiyle mezun olan Prof.Dr. Murat E. Yazgan, doktora eğitimine de Ankara Üniversitesi’nde başlamıştır. Sırasıyla 1979′da Doktor, 1984 yılında Yardımcı Doçent, 1987 yılında Doçent ve 1993 yılında Profesörlük ünvanını Ankara Üniversitesi’nde almıştır.

Ulusal ve uluslararası pek çok akademik etkinliğe katılan Dr. Yazgan’ın akademik çalışmalarının detayı ekli dosyada bulunabilir. “Sürdürülebilir Peyzaj Planlama ve Bellek Örneği”, “Çatı Bahçeleri”, “İç Mekan Bitkileri Tasarımı” basılmış kitaplarından bazılarıdır. Üyesi olduğu kuruluşlar arasında T.M.M.O.B. Ziraat Yük. Müh. Odası, Peyzaj Mimarlığı Derneği, İFLA, İtalyan Kültür Derneği, Belçika Kültür Derneği ve ÇEKÜL Vakfı Kurucu Üyeliği de bulunan Prof.Dr. Murat Yazgan, halen Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünde lisans ve yüksek lisans dersleri vermektedir.   [CV]

Prof.Dr. İlknur Kolay,İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü

ilknur kolay

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümündeki lisans eğitiminden 1977′de mezun olan Dr. Kolay, 1979 yılında yüksek lisans ve  1989′da da doktora eğitimini tamamlamıştır. 1987′de ARIT İstanbul Amerikan Araştırma Merkezi araştırma bursunu almaya hak kazanmıştır. Uzmanlık alanları arasında “Beylikler Dönemi Mimarisi, Osmanlı Mimarisi, Beylikler ve Osmanlı Mimarisinde Yapım Teknikleri ve Yapı Malzemeleri” bulunan Dr. İlknur Kolay, halen İTÜ Mimarlık Tarihi Bölümünde lisans, yüksek lisans ve doktora dersleri vermektedir.

Prof.Dr. İlter Büyükdığan, Maltepe Üniversitesi Mimarlık Bölümü

ilter hoca

İlter Büyükdığan 1976 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. 1981 yılında ODTÜ Restorasyon Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini, 1989 yılında İTÜ Restorasyon Programı’nda doktora eğitimini tamamladı. 1993 yılında doçent, 2001 yılında profesör unvanı aldı.

1990 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bursu ile Yugoslavya’da doktora sonrası araştırma yaptı.

 Araştırma Alanları, Mukarnas Geometrisi, Tarihi Çevre Koruma, Restorasyon, Geleneksel Konut Mimarisi, Mimari Tasarımdır.

Trakya Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi’nde Bölüm Başkanlığı ve Dekan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Maltepe Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde lisans ve yüksek lisans dersleri vermekte, tez yürütücülüğü yapmaktadır. Mimarlar Odası ve Icomos üyesidir.

Doç.Dr. Y. Çağatay Seçkin, İstanbul Teknik Üniversitesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü

Cagatay-Seckin_100Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden lisans derecesini alan Dr. Seçkin, İTÜ Mimarlık Tarihi programında  yüksek lisans ve Kentsel Tasarım programında da doktorasını tamamlamıştır. Doktora sonrası çalışmaları için Louisiana State University’de ‘Sustainable Landscape Construction’ konusu üzerinde çalışmalarına devam etmiştir. Bu süreçten itibaren yeşil altyapı sistemleri, sürdürülebilir kentsel tasarım ve peyzaj uygulama konuları akademik ilgi alanları arasındadır. İstanbul Teknik Üniversitesi’ndeki kademik ve idari görevlerinin yanında, halen lisans ve yüksek lisans derecesinde dersler vermektedir.

Yard. Doç. Ebru Özer, ASLA, Florida International Üniversitesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü

OZER_HeadShot

Ebru Özer 2007 yılından bu yana Florida International Üniversitesi’nin peyzaj mimarlığı bölümünde yardımcı doçent olarak görev yapmaktadır. Yüksek lisans tasarım stüdyolarını, peyzaj teknolojisi ve uygulamaları derslerini, ve ileri dijital sunum teknikleri seminerlerini ögretmektedir. Sürdürülebilir peyzaj teknolojisi, yeşil altyapı sistemleri, ve park tasarımında sürdürülebilirlik konularındaki calışmaları Urban Ecosystems ve Landscape Architecture Magazine gibi uluslararası yayınlarda basılmıştır. Mimar meslektaşları ile yazdığı Best Practices in Sustainable Building Design adlı kitabi 2012 yılında yayınlanmıştır. Arastırma projeleri United States Department of Education, Landscape Architecture Foundation, ve Mellon Foundation gibi kurumların araştırma fonlari ile desteklenmistir.  Profesör Özer peyzaj mimarlığı yüksek lisans derecesini Louisiana State Üniversitesi’nden ve mimarlık lisans derecesini Dokuz Eylül Üniversitesi’nden almistir.

Prof. Dr. Mükerrem Arslan, Ankara Üniversitesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü

12407-MÜKERREM ARSLAN_100

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünden 1976 yılında mezun oldu. 1978 Ocak ayında Ankara Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünde asistan olarak göreve başladı. !982 yılında  Dr., 1989 yılında Doç., 1997 tarihinde Prof. ünvanını aldı.

UNESCO – MAB Programı ile Ocak – Haziran 1989  tarihleri arasında (Polonya) Szczecin Teknik Üniversitesi Kent ve Bölge Planlama Bölümünde ; gelişmekte olan ülkeler için  kent ve planlama konularında eğitim programına katılarak, araştırma ve incelemelerde bulundu.TÜBİTAK Bilim Adamı Değiştirme Programı ile Eylül 1990 tarihinde Edinburgh Heriot – Watt Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünde, kent açık ve yeşil alanların planlama ve tasarım konularında incelemelerde bulundu.Fulbright Programı ile Haziran – Temmuz 1996 tarihleri arasında UCLA Kent Planlama Bölümünde  bulundu.

Peyzaj planlama ve tasarım konularında yurtiçi ve yurtdışında organize edilen bilimsel toplantılarda konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca farklı tarihlerde çeşitli ülkelerde; verdiği lisans ve lisansüstü  derslerine görsel kaynak sağlayabilmek  ve bilgi edinmek amacıyla bulundu.

Halen Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığında öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.Prof. Arslan’ın Peyzaj Mimarlığı konularında yayımlanmış kitapları ve makaleleri bulunmaktadır.

Prof. Dr. Sultan Çobanoğlu,Ankara Üniversitesi, Bitki Koruma Bölümü

Dr. ÇSULTAN COBANOGLUobanoğlu 1976 yılında Ankara Üniversitesi’nden lisans derecesini almış ve aynı yıl Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. 1982′de Doktor ünvanını alan Çobanoğlu, 1986′da Yardımcı Doçent, 1989′da Doçent ve 1995 yılında da Profesör ünvanını kazanmıştır.  Ulusal ve uluslararası pek çok yayına sahip olan Dr.Çobanoğlu, pek çok akademik projenin de içerisinde yer almıştır.  Dr.Çobanoğlu halen Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü’nde görev almaktadır.    [cv]

Dr. Ayşegül Yılmaz, Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü

aysegul elinc_100 Dr. Ayşegül Yılmaz, Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşlemeciliği Bölümü’nde öğretim görevlisidir, ve halen kültür turizmi konusunda ders vermektedir. Doktora derecesini, A.B.D.’deki Maryland Üniversitesi’nden Kent ve Bölge Planlaması ve Tasarımı alanında alan Dr. Yılmaz, doğal ve kültürel mirasın korunması ve yerel sosyoekonomik kalkınma ilişkileri konusunda uzmanlaştı. Dr. Yılmaz’ın diğer araştırma konuları kültürel miras yönetimi; kentsel kültürel peyzaj; korunan alan yönetimi; koruma yönetişimi; ve topluluk-bazlı turizmdir. Doktora çalışmalarından önce bir Amerikan sivil toplum örgütünde uluslararası kalkınma alanında proje yöneticisi; ve TÜBİTAK’ta uzman olarak çalışan Dr. Yılmaz, master derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin Bilim ve Teknoloji Politikaları Çalışmaları programından, lisans derecesini de yine aynı üniversitenin Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden aldı. Dr. Ayşegül Yılmaz, ICOMOS’un uzman üyesidir, ve Uluslararası Kültür Turizmi Komitesi çalışmalarında aktif bir biçimde rol almaktadır.

Yard. Doç. Dr. Candan Zülfikar, Trakya Üniversitesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü

843901_10151418737784450_749574374_o

Dr. Candan Zülfikar, İstanbul Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümündeki lisans eğitiminin ardından, İstanbul Teknik Üniversitesi Peyzaj Planlama Programında yüksek lisans eğitimine başlamıştır. İTÜ’deki yüksek lisansını 1998′de tamamlayan Dr.Zülfikar, Japonya Hükümeti’nin verdiği Monbusho bursunu kazanarak Okayama Üniversitesi’nde araştırmalarına devam etmiştir. Burada ikinci yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlayarak 2006 yılında Trakya Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent olarak çalışmalarına başlamıştır. Halen Trakya Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde ders veren Dr.Zülfikar, 2011 yılından beri Peyzaj Mimarlığı Bölümü Bölüm Başkanı olarak görev almaktadır. 2007′den bu yana pek çok tasarım yarışmasına katılan Yard.Doç.Dr. Candan Zülfikar’ın pek çok ödülü de bulunmaktadır.

Yard. Doç. Dr. Zerrin İnan, Yeditepe Üniversitesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü

zerrin inan1994 yılında Ankara Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden lisans derecesini alan Yard.Doç.Dr.Zerrin İnan, 1998 yılında Louisiana State University’de yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Doktor ünvanını “Geleneksel Yerleşimlerin Korunması Açısından Kültürel Peyzaj Değerlendirmesi: Mudanya Örneği” çalışması ile İstanbul Üniversitesi’nde tamamlayan Dr.İnan, halen Yeditepe Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde akademik çalışmalarına devam etmektedir. Kültürel peyzaj, peyzaj koruma alanları, biyopark, hayvanat bahçeleri, peyzaj ekolojisi, gibi konular Dr. İnan’ın çalışma alanları arasında yer almaktadır.

Yard. Doç. Dr. Emrah Yalçınalp, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü

emrah yalcinalpKaradeniz Teknik Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden mezun olan Dr.Emrah Yalçınalp, akademik kariyerine 2000 yılında araştırmacı olarak gittiği  Okayama Üniversitesi’nde başlamıştır. Japon bahçeleri ve bonsai üzerine çalıştıktan sonra Türkiye’ye dönen Dr. Yalçınalp, bir Japon firmanın ekolojik araştırmaları için Çoruh Vadisi’nde çalışmıştır. 2011 yılında doktorasını tamamlayan Dr. Emrah Yalçınalp, aynı yıl içerisinde Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent olarak çalışmaya başlamıştır.

3 ay süreyle Mississippi State University’de misafir öğretim elemanı olarak bulunmuş ve yeşil çatılar üzerinde çalışmalarını sürdürmüştür. Son 3 yıldır Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun resmi üyesi olan Dr. Yalçınalp, son zamanlarda yeşil çatı, yeşil duvar gibi konuları da içeren yeşil altyapı sistemleri üzerinde araştırmalarına devam etmektedir.

Yard. Doç. Dr. Zuhal Kaynakçı Elinç, Akdeniz Üniversitesi, İç Mimari ve Çevre Tasarımı Bölümü

elinc_100

1995 yılında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden mezun olan Yard.Doç. Zuhal Kaynakçı Elinç, şu anda Akdeniz Üniversitesi İç Mimari ve Çevre Tasarımı Bölümü’nün Bölüm Başkanlığını yapmaktadır. Arkeoloji Bölümünde doktorasını tamamlayan Dr. Elinç, 2007 yılına kadar çalışmalarına Peyzaj Arkeolojisi alanlarında devam etmiştir. Tübitak projesi kapsamında Likya’nın en önemli antik kentlerinden Tlos Antik Kentinin Kültürel Peyzajı üzerinde son 3 yıldır çalışmaktadır.

Yard. Doç. Dr. Banu Öztürk Kurtaslan, Selçuk Üniversitesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü

 banu öztürk kurtaslanLisans eğitimini 1996′da Ankara Üniversitesi’nde tamamlayan Dr. Kurtaslan, yüksek lisans (1998) ve doktora(2004) eğitimine de aynı üniversitede devam etmiştir. 2000 yılında Araştırma Görevlisi olarak Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde akademik kariyerine başlayan Banu Öztürk Kurtaslan, 2006 yılında Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünde Yard.Doç. ünvanını almıştır. Halen aynı üniversitede lisans ve yüksek lisans dersleri veren Yard.Doç.Dr. Kurtaslan, Fulbright Doktora Sonrası Araştırma Bursu ile Amerika Birleşik Devletleri’nde araştırmalarda da bulunmuştur.

Yard. Doç. Dr. Canan Cengiz, Bartın Üniversitesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü

Untitled-1

2000 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Bartın Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde lisans, 2004 yılında ZKÜ Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans, 2009 yılında ise Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı’nda Doktora eğitimini tamamladı. 2010 yılında Yardımcı Doçent unvanı aldı.Doktora tez çalışması sürecinde 2006-2007 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri’nde State University of New York College of Environmental Science and Forestry (SUNY-ESF) ile Mississippi State University Peyzaj Mimarlığı Bölümlerinde Ziyaretçi Bursiyer olarak toplam 6 ay süreli, 2008 yılında ise Almanya’da Technical University of Berlin’de Peyzaj Mimarlığı ve Çevre Planlama Enstitüsü’nde 3 ay süreli doktora konusu kapsamında araştırmalarda bulundu. Doktora sonrası araştırma yapmak üzere YÖK-Bartın Üniversitesi desteğiyle 2011 yılında da 3 ay süre ile Technical University of Munich’de Stratejik Peyzaj Planlama ve Yönetimi kürsüsünde Konuk Öğretim Üyesi olarak bulundu.

Akademisyenliğe 2002 yılında başlayan Yrd. Doç. Dr. Canan Cengiz halen Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde öğretim üyesi olarak lisans ve lisansüstü programlarında dersler vermektedir. Ekolojik peyzaj planlama, kent ekolojisi, yeşil altyapı sistemleri, tarihi çevrelerde peyzaj planlama ve tasarım akademik ilgi alanları arasındadır.

Doç. Dr. Bülent Cengiz, PhD.  Bartın Üniversitesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü

bulent hoca

1998 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Bartın Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden bölüm ikincisi olarak mezun oldu. 2001 yılında ZKÜ Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans eğitimini, 2007 yılında Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı’nda Doktora eğitimini tamamladı. 2009 yılında Yardımcı Doçent, 2013 yılında Doçent unvanı aldı.Doktora tez çalışması sürecinde ZKÜ-Ankara Üniversitesi BİYEP (Bilim İnsanı Yetiştirme Programı) Projesi desteğiyle ABD’de SUNY-ESF ve Mississippi Eyalet Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümlerinde Ziyaretçi Bursiyer olarak 2006-2007 yıllarında toplam 6 ay süreli araştırmalarda bulundu.

Doktora sonrası araştırmalar yapmak üzere sırasıyla 2008 yılında CIHEAM desteğiyle 1 hafta süreli Zaragoza-İspanya’da “Advanced Course on Ecological Restoration of Mediterranean Rivers” konulu kursa katılmıştır. TUBİTAK-DFG desteği ile 3 ay süreli Berlin Teknik Üniversitesi’nde Peyzaj Mimarlığı ve Çevre Planlama Enstitüsü’nde ve YÖK-Bartın Üniversitesi desteği ile 2011 yılında da 3 ay süreli Münih Teknik Üniversitesi’nde Stratejik Peyzaj Planlama ve Yönetimi kürsüsünde Konuk Öğretim Üyesi olarak bulunmuştur. 2014 yılında ERASMUS Öğretim Üyesi Ders Verme Hareketliği kapsamında 1 hafta süreli Berlin Teknik Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde bulunmuştur.

Akademisyenliğe 1999 yılında başlayan Doç. Dr. Bülent Cengiz halen Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde öğretim üyesi olarak lisans ve lisansüstü programlarında dersler vermektedir.

Peyzaj planlama ve tasarımı uzmanlık alanında Akarsu Peyzajları, Kültürel Peyzajlar, Kurakçıl Peyzajlar, Kentsel Açık ve Yeşil alanlar, Yaya Bölgeleri, Doğal Bitki Örtüsünden Faydalanma, Kentsel Biyoçeşitlilik, Ekolojik Peyzaj Restorasyonu, Coğrafi Bilgi Sistemleri akademik ilgi alanları arasındadır.

 

Yard. Doç. Dr. Banu Bekçi, Bartın Üniversitesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümü

banu bekçi

Karadeniz Teknik Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde lisans(1998), yüksek lisans (2002) ve doktora(2010) eğitimini tamamlayan Banu Bekçi, 2000 yılında araştırma görevlisi olarak akademik hayatına başlamıştır. 2011 yılından bu yana Yard. Doç. olarak Bartın Üniversitesi’nde lisans ve yüksek lisans düzeyindeki derslere girmektedir.

Yard. Doç. Dr. Ulvi Erhan Erol, Süleyman Demirel Üniversitesi, Peyzaj
Mimarlığı Bölümü

ulvi erhan erol

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamlayan Dr.Erol, Amerika Birleşik Devletleri Loisiana State University’de yüksek lisans eğitimine devam etmiştir. Ardından doktora eğitimi için İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünde bulunan Dr.Erhan Erol, 2006 yılında doktorasını tamamlamıştır. Şu anda Süleyman Demirel Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünde görev alan Dr. Erol, “tarihi çevre ve restorasyon, ekolojik peyzaj planlama ve tasarımının temel ilkeleri, peyzaj ekolojisi” başta olmak üzere birçok derse girmektedir. Dr. Erol’un ilgi alanları arasında ise peyzaj ekolojisi, ekolojik peyzaj planlama, tarihi restorasyon, golf alanları tasarımı, biyotop haritalama, peyzaj envanter ve analizi gibi konular yer almaktadır.

Dr. Nurçin Çelik, Gazi Üniversitesi, Mimarlık Bölümü

nurçin çelik

Dr. Nurçin Çelik, Gazi Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde 1985 yılında mezun olmuştur. Gazi Üniversitesi Mimarlık Tarihi Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimine başlayan Dr. Çelik, doktora eğitimini Mimar Sinan Üniversitesin’de Restorasyon-Tarihi Çevre Programı’nda tamamlamıştır. Dr. Çelik’in uzmanlık alanları arasında “mimarlık tarihi, tarihi çevre koruma ve restorasyon” konuları yer almaktadır. 1990-2002 yılları arasında Gazi Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışan Dr.Çelik, 2002′den bu yana Mimarlık Tarihi Bölümü’nde “Öğretim Görevlisi Dr.” ünvanı ile çalışmalarına devam etmektedir.

Dr. Bilge Ar, İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Bölümü

bilge_ar_100

Orta ve lise öğrenimini Robert Koleji’nde tamamlayan Bilge Ar 2003 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Bölümünden mezun oldu. İTÜ, Mimarlık Tarihi Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladığı 2005 yılına kadar mimari tasarım, restorasyon ve mimari içerikli web sitesi tasarımı gibi mimarlık mesleğinin çeşitli alanlarında çalıştı. “İşgal Altındaki İstanbul’da Kentsel ve Mimari Ortam” başlıklı yüksek lisas tezini 2006’da, “Osmanlı Döneminde Aya İrini ve Yakın Çevresi” başlıklı doktora tezini ise 2013 yılında halen bir üyesi olduğu İTÜ, Mimarlık Tarihi Programında tamamladı.  2012 sonbahar ve kış dönemlerinde Oxford Üniversitesi, Doğu Araştırmaları Fakültesine bağlı misafir akademisyen olarak çalışmalar yaptı. 2006 yılından beri antik Yunan ve özellikle erken Bizans yerleşmelerinde arkeolojik yüzey araştırması ve kazı çalışmalarına katılmaktadır. Çalıştığı başlıca arkeolojik alanlar arasında Nif-Olympos, İzmir-Larisa, Karaman-Binbirkilise, Silifke-AyaTekla&Mylai ve Dara Anastasiopolis sayılabilir. Başlıca araştırma alanları  İstanbul’un işgal dönemi, Erken Bizans yerleşmeleri ve mimarisi ve Osmanlı mimarisi olarak sıralanabilir.